B för bananvitamin

Mina ekologiska och solmogna småbananer – eller bananito på spanska – är så goda att jag känner mig som en apa när jag mumsar dem. Dessutom är de mycket rika på vitamin B6, kalium och magnesium!  När någon är lite sur och deppig i min familj i Colombia, brukar vi säga: “Comate un bananito” – “ät en bananito”. Nu först har jag förstått varför. Bananito är rik på en aminosyra som heter tryptofan, som omvandlas i kroppen till bland annat serotonin. Inte undra på att både jag och flera av mina vänner är beroende av min bananito.

Här kan du träffa bananitobönderna i Colombia som jag köper bananiton direkt av. Som ni vet är jag galen i total transparens. Här är 2019 års priser jag betalar till våra bönder. Det är fördelen med direkthandel. Utan onödiga mellanhänder, vet jag exakt vad bonden har kvar i fickan efter skörd.

Klicka hem din bananito direkt här. Jag har olika erbjudanden, i olika lådor och även enstaka påsar om du hellre vill ha det. Kram!