Bondens marknad av exotiska frukter är här!

Hej alla vänner och fruktdiggare! Varmt välkomna till min nya webbutik. Det här är “direct trade” på riktigt. Kortare än så här kan inte en kedja inom livsmedelsbranschen bli.

Som de flesta av er vet, köper jag frukt direkt från småbönder, utan onödiga mellanhänder. Böndernas konstanta kamp, sen generationer (inklusive mina förfäders), är att kunna sälja sina skördar till ett pris som lämnar en rimlig marginal och slippa dumpa det som inte säljs. Vi betalar upp till 25% högre pris än lokala marknadspriset, och tillsammans med vår partner Fruandes, köper vi upp hela skördar. Det här skapar helt nya förutsättningar för landsbygden och människorna som lever där. Vi köper i dagsläget frukt från 4 regioner, från total 71 ha ekologisk odlad mark, som 162 familjer lever av.

Mina produkter går även under facktermen PICO – Produced in Country of Origin. Ensamstående mammor tar varsamt hand om frukten. De tvättar, skalar, skär, torkar och packar frukten. Kvinnorna har fast anställning, vilket är väldigt svårt att få i Colombia och de har flera förmåner, bl a en extra månadslön i december. Se mer om PICO i mitt Youtube klipp här.

Vi lämnar hela värdekedjan fram till färdig produkt i ursprungslandet. Det är vi ensamma om. All torkad frukt jag sett i Norden köps i bulk och packas industriellt  i Europa. Det är därför den är billigare och kan innehålla spår av nötter. Men det gör inte mina frukter. För några kronor extra äter du gott OCH gör gott längs hela kedjan samtidigt; från den fattige småbonden till dig som konsument. Du får njuta av jättegoda produkter, utan onödiga tillsatser och du vet exakt var det kommer ifrån. Men nog om det. Välkommen in och handla böndernas frukter här.

Kram, Nathalie

PS PICO betyder förresten “puss” på colombiansk spanska. Gulligt va?

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara