Mitt nya älsklingsord: Disrupta!

En dag hörde jag mig själv plötsligt säga det. Jag beskrev vår affärsmodell som “disruptive”. Jag störde mig på att jag inte kunde hitta ett bättre ord för det på svenska. Det är verkligen inget ord jag använt frekvent, om jag ens någonsin använt det tidigare.

Det hände i somras. Jag läste böcker och lyssnade på poddar om blockchain och kryptovalutor där ordet används frekvent och det etsade sig fast i mitt nervsystem. Tänk hur ett ord kan öppna upp en avgörande portal till ett paradigmskifte? Ändå har jag jobbat med vår affärsmodell i 8 år snart. Men nu skiftar något på ett djupare plan i min övertygelse. Ordet löder ihop olika pusselbitar till en helhet jag ser helt klart nu. Jag kan stretcha min fantasi och se in i framtiden på ett helt nytt sätt. TACK vare det här magiska ordet. Är det inte fantastiskt?

Att lämna värdekedjan fram till färdig konsumentförpackning i ursprungslandet är NÄSTA GENERATION FAIR TRADE.

Att dela en produkts värde jämlikt mellan alla parter i en värdekedja, bidrar inte bara till social och miljömässig utveckling, utan det finns en tydlig affärslogik också. Samtidigt löser det flera av de globala utmaningarna. Dessutom finns det så det räcker till alla. Tro mig.

Det handlar om att skifta maktbalansen i livsmedelsbranschen och det uppfattas som “disruptive” av industrin. Att någon kommer och gör tvärtom. Störande. Jag får de typiska frågorna från tvivlarna: “Är det inte dyrt? Finns det tillräckligt med frukt? Är det skalbart?” Jättebra frågor som jag tar till mig, OCH de stärker mig ännu mer i mitt kall. Om vi fortsätter att göra som vi alltid har gjort, får vi samma resultat. Om vi vill få andra resultat, behöver vi göra på nya sätt. Många gånger helt tvärtom för att få verklig effekt.

Ur det här magiska ordet föddes ett nytt manifest och en inbjudan till dig att vara med och “disrupta”. För det är egentligen bara du som kan vara hjälten i den här historien och driva det här skiftet och förändringen, genom att vara riktigt “störande” och vara med och skapa nästa generation fair trade.

Några förslag på hur du kan disrupta här och nu:

1. Bjud kollegorna på jobbet på världens mest disruptiva torkade mango som vi har kampanj på just nu.

2. Sprid mitt manifest i dina sociala medier.

3. Bjud in mig som talare på nästa konferens, inspirationsdag, teamevent, etc.

4. Kan du ordna en intervju i någon spännande podd eller i en relevant dagstidning/tidskrift?

5. Investera om du har distruptivt kapital, eller slussa mig till rätt investerare som vill vara med på denna resa. Jag har en helt ny affärsidé där jag även söker en dröm CTO som kan blockchain/ICO. Jag har även en pitch för att skala upp vår nuvarande verksamhet som jag främst söker någon med e-handels bakgrund.

Stör mig gärna! nathalie@nathaliesdirecttrade.se

Du disruptar egentligen redan, genom att köpa våra våra bönders disruptiva torkade ekologiska frukter; torkad mango, torkad ananas, torkad bananito och/eller torkad physalis. I min webbutik kan du köpa en hel låda och få en bra deal och fraktfritt för det mesta.

Kram! Nathalie

PS Du som är språkpolis! Vad skulle du använda för ord på svenska för “disrupt”?