Ett skepp kommer lastat med torkad mango.

En container torkad frukt med en särskilt efterlängtad skörd mango är nu på väg så att vi kan leverera mer fantastiskt torkad frukt och torkad mango till er

Jag måste erkänna att det fortfarande kan kännas overkligt, att jag importerar containrar med torkad frukt från Colombia. Den här veckan kommer den tredje i ordningen och första för året. Ännu mer overkligt är det att få bilder från när anti-narkotika enheten i Cartagena letat runt bland lådorna efter knark. Jag tror ju inte att knarket går just den här vägen ut ur landet. Det finns det egna privata hamnar och transportvägar för.

Anti-drugs öppnar alltid några påsar torkad frukt, som min tredjepartslogistiker i Rosersberg först får leta fram (som en nål i en höstack), och plocka bort, för att de inte ska hamna hos någon butik, som annars undrar om en mus varit framme. Jag hoppas de öppnade påsarna hamnar i fikarummet hos lagerpersonalen.

Om tullen i Sverige öppnar lådor och letar knark? Det vet jag inte. Men jag kan säga att det är lätt att få igenom varorna genom tullen här, jämfört med att få ut dem genom de Colombianska myndigheterna i Cartagena. Det är sanningen.

Det är bara två skördar mango per år. Det är verkligen ingen frukt att ta för givet. Skörden i januari-mars är den stora och i juli-augusti är den andra. Den brukar vara något mindre och kallas på spanska för “mitaca”. Lill-skörden. Ni som ätit min torkade mango ett tag nu, vet att 2015-2016 var ett tufft år för våra mangobönder som förlorade 60 % av sin skörd pga. klimatfenomenet El Niño. Det regnade i princip inget på 10 månader. Mangon blev liten i storlek och inte lika smakrik som när den är större i storlek. Men i höstas kom äntligen regnet och solen, i perfekt kombination, för att få till den himmelska mangon som vi hade 2013-2014.

Så jag längtar speciellt mycket efter den här containern, för vi har nästan tomt på lagret på torkad mango och om allt går som det ska får vi loss containern på fredag. Det ligger många ordrar och väntar, bland annat till en ny spännande partner, som jag berättar mer om i nästa blogg. Är så förväntansfull och tacksam!

Om du har mangoabstinens och inte kan vänta, finns det några enstaka lådor kvar i webbutiken av den lilla 35g påsen med torkad mango till specialerbjudande. Klicka hem en låda här.

 

NDT-FRU-012 - 14 IMG_20170217_105322 IMG_20170217_100133 IMG_20170217_092152

 

Spara

Spara

Spara

Spara