Hej jag heter Nathalie och jag är kvalitetsnörd

Vi testar torkad mango från de fem vanligaste leverantörerna i Sverige.

Vi testar fem leverantörers torkade mango

I mitt ”förra liv”, när jag bl a jobbade på Ericsson, lärde jag mig en hel del om processer för kvalitetskontroll. Det var inget jag direkt brann för ska jag erkänna. Tvärtom. Men sedan jag blev egen företagare har det ändrats. Jag har helt nördat in på kvalitet. Det har blivit, inte bara våra bönders, utan även mina lokala partners och mitt eget levebröd. Det räcker inte att berätta din story och ha snygg design – det måste vara gott också. Eller inte bara gott utan GODAST av alla.

Redan innan jag lanserade våra bönders torkade mango i Sverige förstod jag att vi hade en produkt som stack ut. Jag gjorde tester med bl.a. personalen på Urban Deli Nytorget, med Carro Tallving som då drev butiken 8T8 vid Mariatorget och med vänner. Det blev succé. Det var Carro som myntade den bästa beskrivningen av vår mango – ”Så gott att man blir förbannad”.

Den slutliga bekräftelsen på att vi hade något extraordinärt att erbjuda kom när vi lanserade min lättorkade fruktserie på Nordic Organic Food Fair 2013, då vi vann ekopriset ”Best New Organic Food Product”. Jag blir fortfarande tårögd när jag tänker på det.

Men som Petter Stordalen sa: ”Success is nothing you have. It’s something you had and can have again”. Det går inte att luta sig mot gamla meriter. Det gäller att våga släppa taget om dem, för att öppna upp för nya och större framgångar. Efter några års utmaningar med olika klimatfenomen i Colombia, med varierande storlekar och sötma av mangofrukten som konsekvens, har jag helt nördat in på kvalitet. Oavsett väder ska vi alltid ha Sveriges godaste mango, för att jag vet att vi kan.

Vi testar torkad mango från de fem vanligaste leverantörerna i Sverige.
Vi testar torkad mango från de fem vanligaste leverantörerna i Sverige.

Därför hade vi förra veckan i Colombia en jätterolig kvalitetsövning, med kvinnorna och övriga personalen hos min lokale partner – de som skär, torkar och packar våra frukter. Jag hade köpt med mig från Sverige de vanligaste varumärkena av torkad mango (Urban Fruit, BioFood, Smiling och Urtekram, med mango i huvudsak från Afrika) och även vår egen. Vi la upp mangon på fem olika fat och gjorde ett blind test. De fick dels rösta fram den godaste torkade mangon och dels gissa vilken som var vår. Gissa vilken mango som vann? Vår såklart och alla gissade rätt på vilken mango som är våra bönders.

Här kan du se ett videoklipp från vårt test: videoklipp av vårt mangotest.

Personalen gick den dagen hem stärkta, stolta OCH med mitt tydliga budskap att släppa taget om testet och aldrig luta sig mot framgången med vår mango. Imorgon är en ny dag, med en ny verklighet och därmed nya möjligheter. Jag kommer att ligga på som en snigel i ögat för att alla i kedjan alltid ska ha kvalitet som prio nummer ett. Det är en av fördelarna med vår korta Direct Trade kedja, att jag aldrig är längre bort än ett Whatsup meddelande från någon.

Och du som konsument gör den största skillnaden av alla för vårt kvalitetsarbete, genom att om och om igen fylla på ditt skafferi med våra bönders mumsiga frukter och #hjälpnjuta och ge oss feedback när vi kan bli bättre. Om ni bara visste hur mycket ni kan vara medskapare till det jag gör. Du som hört av dig vet!

Du gör en jättebra deal om du klickar hem en hel låda mango direkt här. Om du är sugen på något annat hittar du fler godsaker i butiken.

Kram, Nathalie

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara