Integritetspolicy

Inledning

Vi tycker att personlig integritet är viktigt. Vi samlar bara in det vi behöver för att kunna utföra våra tjänster på bästa sätt åt våra kunder, vi sparar det inte längre än vi behöver eller måste enligt gällande lag och vi säljer aldrig personuppgifter till någon annan.

Har du frågor om integritets- och dataskydd kan du alltid kontakta oss på info@nathaliesdirecttrade.se

Personuppgifterna som vi samlar in om dig och behandlar kan komma från Nathalie’s Direct Trade AB’s webbplatser (både egna och andra webbplatser samt sociala nätverk som tillhör tredje part), våra appar, e-post, SMS och andra elektroniska meddelanden, samtal till kundtjänst, tryckta och digitala registreringsblanketter för till exempel tävlingar, kampanjer, evenemang m.m. Även från allmänt tillgänglig information från sociala nätverk och andra publika källor. Vilken information vi samlar in om dig beror på vilken/vilka av våra tjänster du använder.

Med hänvisning till lag avser vi i denna integritetspolicy Dataskyddsförordningen, GDPR, och annan gällande svensk dataskyddslagstiftning.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Nathalie’s Direct Trade AB, org. nr. 556862-1741, (vidare benämnd ”NDT”, “oss” eller ”vi”)

Vinthundsgatan 105, 17441 Sundbyberg

Samtliga syster- dotter- och moderbolag till NDT inom EU/EES kan komma att behandla dina personuppgifter.

Personuppgifter vi samlar

Som företag kan vi samla in olika personuppgifter om dig när du besöker vår webbutik eller beställer produkter i denna. Vi kan även samla personuppgifter om dig vid kontakt av vår kundtjänst eller annan form av korrespondens med oss.

Exempel på personuppgifter vi kan samla finns listade nedan:

Kontaktuppgifter

  • Namn
  • Adress, e-postadress och telefonnummer
  • Organisationsnummer

Köp och betalning

  • Betaluppgifter och information om valt betalsätt (vi sparar ej kreditkorts uppgifter, denna känsliga information hanterar enbart valt kredit- och betaltjänsteföretag)
  • Övriga uppgifter om ditt köp, t.ex. ordernummer och vald(a) produkt(er)
  • Betalningshistorik

IT

  • Platsinformation ifrån mobila enheter, t.ex. din mobil eller surfplatta
  • Tekniska uppgifter om dator, mobiltelefon och andra enheter som sajtbesökaren använder och dess inställningar
  • IP-adress
  • Lagrade Cookies

Övrigt

  • Uppgifter som lämnas vid kontakt med vår kundtjänst

Personuppgifter som samlas ifrån tredje part

Förutom att uppgifter samlas ifrån dig direkt vid t.ex. köp i vår web shop, kan personuppgifter samlas in via tredje part.

Uppgifter som samlas ifrån tredje part är:

  • Adressuppgifter i offentliga register (för att garantera att vi har korrekt adress till dig)
  • Information om kreditvärdighet ifrån banker eller upplysningsföretag

Insamling, ändamål och rättslig grund

För att vår behandling av dina personuppgifter ska vara laglig förutsätts att det föreligger en rättslig grund för detta, d.v.s. att den är nödvändig för att fullgöra ett avtal med dig eller en rättslig förpliktelse, eller att behandlingen görs efter en intresseavvägning eller sedan du lämnat ditt samtycke till en specifik behandling. Nedan följer exempel på de ändamål för vilka vi behandlar dina personuppgifter och med stöd av vilken rättsliga grund detta görs, såvida annat inte uttryckligen anges i samband med insamlingen av dina personuppgifter.

Berättigat intresse

NDT’s i förekommande fall berättigade intresse av nedannämnda personuppgiftsbehandling med stöd av en intresseavvägning är för att kunna erbjuda dig en bättre köp- och kundupplevelse samt för att ge dig personligt anpassade erbjudanden och annan relevant information samt en hög nivå på service och kommunikation. Som ett led i vår strävan att ständigt försöka göra förbättringar för dig som kund analyserar vi hur du använder tjänsterna. Ett annat berättigat intresse är att förebygga brott och skapa trygghet för våra kunder, våra anställda och för oss som bolag.

Loggfiler

Vi samlar in uppgifter i form av loggfiler som registrerar aktiviteten på webbplatserna och samlar in statistik om dina surfvanor. Uppgifterna skapas automatiskt och hjälper oss att söka fel, förbättra prestanda eller upprätthålla säkerheten på webbplatserna. För det fall du är medlem eller prenumererar på någon av NDT’s produkter används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) eller fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Webbsignaler

Webbsignaler är små strängar med kod som skapar en grafisk bild på en webbsida eller i ett e-postmeddelande och som har till syfte att överföra data tillbaka till oss. Information som samlas in via webbsignaler kan innehålla tekniska uppgifter som IP-adress och information om hur du svarar på en e-postkampanj (som vilken tid e-postmeddelandet öppnades och vilka länkar du klickar på i meddelandet). Vi kan använda webbsignaler på våra webbplatser eller infoga dem i e-postmeddelanden du får från oss.

Vi använder information från webbsignaler för en rad olika syften, bland annat trafikrapporter för webbplatsen, för att räkna unika besökare, reklam, granskning och rapportering av e-post samt individuell anpassning av webbplatsen. För det fall du är medlem/prenumerant hos NDT används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) eller fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Kundtjänst

När vi svarar på förfrågningar och andra ärenden hämtar vi oftast de kontaktuppgifter och den information (som orderstatus, tekniska problem, allmänna frågor) som vi behöver för att lösa frågan.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal (kundfrågor) och berättigat intresse (övrigt)

Tävlingar, marknadsföring och andra kampanjer

Vi använder dina personuppgifter för att ge dig information om varor eller tjänster (som marknadsföringsmaterial, kampanjer eller erbjudanden). Det kan vara genom e-post (nyhetsbrev), annonser, SMS, telefonsamtal och postala utskick i den omfattning som gällande lagstiftning tillåter.

Denna användning av dina personuppgifter för marknadsföringsändmål kan också bli föremål för s.k. profilering. En del av våra kampanjer kan genomföras på tredje parts webbplatser och/eller i sociala nätverk. För mer information om våra tävlingar och andra kampanjer, se de officiella regler eller detaljer som bifogas varje tävling/kampanj.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) samt fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Sociala nätverk

För att skicka dig annonser och kommunicera med dig i sociala nätverk använder vi dina personuppgifter när du interagerar med funktioner i tredje parts sociala nätverk, som till exempel ”gilla”-funktioner. Du kan ta reda på mer om de funktionerna och vilka profiluppgifter vi kan få om dig, plus hur du gör för att undvika att lämna ut uppgifterna genom att läsa igenom det sociala nätverkets integritetspolicy.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) och fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Individuell anpassning (offline och online)

Vi använder vi dina personuppgifter för att analysera dina preferenser och vanor, för att förutse dina behov, för att förbättra och skräddarsy din upplevelse på våra webbplatser och i våra appar, för att säkerställa att innehåll från våra webbplatser/appar är optimerat för dig och din dator eller enhet och för att du ska kunna använda dig av interaktiva funktioner om du önskar.

Vi minns till exempel ditt användarnamn, din e-postadress eller skärmnamn så att du snabbt kan logga in nästa gång du besöker vår webbplats i de fall du använder en tjänst med login eller så att du lätt hittar de varor du tidigare lagt i din kundvagn. För det fall du är medlem hos NDT används uppgifterna också för att analysera ditt beteende för att användas som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering.

Rättslig grund: Berättigat intresse (icke-medlem) och fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Intressebaserad reklam

Vi kan samarbeta med reklamnätverk och andra leverantörer av reklamtjänster som vi och andra icke närstående företag anlitar för att producera reklam på internet. För det fall du är medlem hos NDT anpassas del av reklamen efter dina intressen baserat på information som samlas in på NDTs webbplatser eller på icke-anknutna webbplatser över tid, genom din användning av andra digitala tjänster, sociala medier eller besök i våra butiker, s.k. profilering.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal om medlemskap (medlem)

Orderuppfyllelse

Vi använder dina personuppgifter för att bearbeta och leverera dina beställningar, informera dig om status för din beställning, kontrollera adresser, verifiera din identitet och andra bedrägeriförebyggande aktiviteter. Det innebär att vi använder vissa personliga kontaktuppgifter och betalningsinformation.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal

Medlem hos NDT

Du blir medlem när du skapar ett login vid ditt köp i webbutiken. Om du är medlem hos NDT använder vi dina personuppgifter för att skapa och hantera medlemskonton, t.ex. för att ge behörighet att logga in, säkerställa medlemmens identitet, ge möjlighet att följa orderhistorik, spara inställningar, registrera och beräkna rabatter, analysera ditt beteende för att använda som underlag för att förse dig med riktade och relevanta marknadsföringserbjudanden, förmåner och rabatter, produktinformation, inbjudningar till event m.m, s.k. profilering, samt ge medlemmar ett personligt anpassat innehåll.

Rättslig grund: Fullgörande av avtal om medlemskap

Andra allmänna ändamål

Vi använder din information för andra allmänna affärsändamål, som interna marknadsföringsstudier och demografiska undersökningar och för att mäta effektiviteten i reklamkampanjer, för att kunna utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster och produkter och system. Vi använder också dina personuppgifter för att trygga vår egen säkerhet, förhindra missbruk av våra tjänster och produkter, förbygga och utreda brott samt fullgöra förpliktelser vi har enligt lag.

Rättslig grund: Berättigat intresse och fullgörande av en rättslig förpliktelse

Information till tredje part

Vi är mycket måna om att skydda dina personuppgifter. Med undantag av de fall där du har gett ditt samtycke varken licensierar vi eller säljer dina personuppgifter till tredje part. Däremot kan vi komma att överföra till, eller dela dina personuppgifter med, bolag inom NDT-koncernen inom EU/EES, och med utvalda tredje parter enligt följande.

Tjänsteleverantörer

Här menar vi utomstående företag som vi anlitar för att hjälpa oss bedriva vår verksamhet (som orderuppfyllelse, betalningshantering, transportbolag, bedrägeribekämpning och identitetskontroll, skuld indrivning, drift av webbplatser, supporttjänster, kampanjer, webbutveckling, kundtjänst m.m.).

Vi har Personuppgiftsbiträdesavtal med våra tjänsteleverantörer. Tjänsteleverantörer och deras personal har bara tillåtelse att använda dina personuppgifter å våra vägnar för de särskilda uppgifter som de har att utföra efter våra anvisningar och agerar som personuppgiftsbiträden åt oss. De är skyldiga att hålla dina personuppgifter konfidentiella och säkra.

Bokföringslagen för företag kräver att räkenskapsinformation ska sparas i ordnat skick och i minst sju år.

På grund av juridiska orsaker

Om NDT eller dess tillgångar förvärvas av eller slås samman med ett annat företag, inklusive genom konkurs, kan vi komma att dela med oss av dina personuppgifter till någon av våra efterföljare. Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till tredje part när det krävs enligt gällande lag, i samband med rättsliga förfaranden (som till exempel svar på en begäran från behörig brottsbekämpande myndighet, för att skydda våra rättigheter, vår integritet, säkerhet, egendom eller allmänheten, eller för att genomdriva avtalsvillkor eller villkor för vår webbplats).

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar dina personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt för att fullgöra avtalet med dig eller så länge det krävs enligt lag. Vi har interna rutiner för gallring av personuppgifter för att försäkra att personuppgifterna inte sparas längre än vad som är nödvändigt. Du har rätt till att få se, rätta och radera de personuppgifter som vi behandlar om dig. Du har även rätt att kunna spara ner din data, att begära begränsning av behandling eller invända mot behandling av dina personuppgifter. Mer konkret innebär detta att du har rätt att:

  • Avgiftsfritt begära att få tillgång till de personuppgifter vi har om dig. Om personuppgifterna har överförts till land utanför EU/EES har du även rätt till att få information om de lämpliga skyddsåtgärder som har vidtagits.
  • Korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
  • Begära radering av dina personuppgifter om dessa inte längre är nödvändiga för det syfte de blev insamlade för. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av dina personuppgifter. I sådant fall sparar vi de personuppgifter vi är skyldiga att spara och blockerar dessa från att kunna användas till andra syften än för att uppfylla våra legala skyldigheter.
  • Spara ner dina personuppgifter i maskinläsbart format (dataportabilitet). I de fall då det är tekniskt möjligt har du även möjlighet att få dina personuppgifter överförda till en annan personuppgiftsansvarig.
  • I vissa situationer begära att vi tillfälligt begränsar behandlingen av dina personuppgifter. Detta kan ske exempelvis om du har begärt rättelse av dina personuppgifter och det tar tid för oss att tillmötesgå din begäran. I ett sådant fall kan personuppgifterna begränsas under tiden vi hanterar ärendet.
  • Göra invändningar mot sådana aktiviteter som vi utför med dina personuppgifter som har stöd i en så kallad intresseavvägning. Specificera för oss vilka behandlingar du invänder mot i din begäran.

Information om cookies

Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att kunna leverera en bättre användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här: https://nathaliesfrukt.se/cookies/

Klagomål?

Om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter felaktigt – hör av dig till info@nathaliesdirecttrade.se. Du har även rätt att när som helst lämna in ett klagomål till Datainspektionen, för mer information se Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se.

Detta dokument uppdaterades 2018-05-25