Jättegod stenåldersmüsli – med din favoritfrukt

Stenåldersmüsli med torkad mango

Torkad frukt kan användas till så mycket! Mina torkade frukter är goda att äta som de är och jag vet att många äter dem som ett hälsosammare snacks/mellis och istället för godis. Men jag vill dela med mig här ett jättegott recept på en stenåldersmüsli jag lärde mig att göra när jag gjorde en detox med min yogalärare Saskia (kan varmt rekommendera hennes program).

Stenåldersmüsli (ca 12-15 port)

Det här är en müsli fri från de fyra sädesslagen eller andra stärkelserika gryn.

  • 2,5 dl mandlar (eller andra nötter)

  • 2,5 dl cashewnötter (eller andra nötter)

  • 1 dl pumpakärnor

  • 1 dl solrosfrön

  • 3 dl kokosflingor

  • 2 dl boveteflingor

  • 2 dl hirsflingor

  • 0,5 dl chiafrön

  • 2 dl torkad frukt – torkad mango, torkad ananas, torkad bananito eller torkad physalis, eller varför inte blanda 🙂

    Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser, utom den torkade frukten med 0,5 dl smält kokosolja.

  2. Bred ut på en plåt täckt med bakplåtspapper.

  3. Rosta muslin i ca 15 min tills att den är gyllene. Du kan röra om ett par gånger under tiden.

  4. Blanda i torkade frukten i den färdigrostade müslin.

Voila! Enjoy! Här kan du köpa mina torkade frukter i förmånliga storpack.