Julkorten är här!

Det var några år sedan jag senast skrev ett julbrev/kort som packades med julklapparna. Men i år kändes det extra viktigt och jag var ute i god tid 🙂 

Vad tycker du om årets julkort? Längst ner kan du se baksidan; min hälsning och raderna du själv fyller i (sorry lite blurrig kvalitet).

Att samarbeta och hjälpa varandra har fått en helt ny innebörd i år och “dom där borta” behöver oss och vår konsumtion mer än någonsin. Ensam kan vara stark tillfälligt men på längre sikt behöver vi varandra. Det är en av mina stora insikter och lärdomar som entreprenör. 

På hemmaplan hjälps min entreprenörskollega Johan Ekfeldt och jag åt. I år har jag en nyrostad batch finkaffe från gården Finca La Tierra i Colombia som Johan rostat till oss. Han är en riktig Guru inom specialkaffe. För många år sedan var han medgrundare till Johan & Nyström. Jag skulle säga att han tog specialkaffe till Sverige. Vi delar passionen för direkthandel och småskaligt jordbruk. Han har själv investerat i gården och jobbar nära bönderna för att utveckla odlingarna och kvaliteten på kaffebönorna och processerna.

Nu driver han sitt eget rosteri Gringo Nordic i Göteborg och jag är så tacksam för att han hjälper oss att distribuera våra torkade frukter till sina butiker (kaffe, thé och chokladbutiker) och jag säljer hans kaffe i min webbutik. 

Jag vill passa på att tacka dig som under året köpt mina produkter. Du är så mycket mer än en konsument. Du är en med-skapare. Utan dig – no bananas. Nästa generation hållbar handel kan inte ske utan dig.

Inför denna jul har jag tagit fram två paket – Lilla och Stora. Hoppas du gillar. Julkortet ingår gratis i båda.

Allt det bästa och fortsätt att ta hand om varandra, även efter denna andra våg.

Kram, Nathalie