Kameran rullar – Mer torkad mango till folket

Nu har kameran rullat i tre dagar här i Colombia. Jag kan nästan inte tro att det händer på riktigt. Genom åren har jag fått mångas välvilliga råd och idéer och den vanligaste har nog varit om inte en crowdfunding kampanj skulle passa mig. Jag har alltid känt en dragning till själva konceptet att inte gå till traditionella investerare eller till banken för den delen.

Men samtidigt har jag haft så stor respekt för crowdfunding kampanjer för jag har hört både framgångssagor och de som inte lyckats lika bra. Det krävs en enorm insats och tänk om man inte lyckas få in de pengar man tänkt sig? Jag har förstått att det gäller att ligga i och vara über aktiv i sociala medier och jag kan känna ett visst motstånd att behöva “jaga” efter kapital. Jag vill inte vara “needy” i det här.

Efter att ha träffat många olika investerare senaste året och blivit en riktigt vass pitchare, blev jag till slut trött på att 99% av alla investerare söker efter nästa digitala app eller nästa protein som ska ersätta köttkonsumtion. Många tyckte också att jag skulle sänka mina priser, alltså förhandla ner priset jag betalar bönderna. Herregud om ni visste vilka ofattbara diskussioner jag varit i. Direkt face-2-face med Goliath.

Så tanken att göra en crowdfunding kampanj har stärkts och nu när jag bestämde mig för att satsa mer på e-handel och backa från dagligvaruhandeln som är så dysfunktionell, så blir plötsligt crowdfunding perfekt!

Christian, en vän, sa till mig; “Nathalie, det du gör är som en gräsrotsrörelse. Traditionella investerare förstår inte sånt. Du ska satsa på Crowdfunding. Du har alla förutsättningar att lyckas”. Det där med gräsrotsrörelse gick rakt in i mig och det var precis när Greta började bli känd i höstas och jag var så inspirerad av henne.

Det blev lättare att gå “all in” på e-handels strategin, crowdfunding, och att hitta hem igen till min kärna – att gå min egen väg, och inte spana för mycket på hur “alla andra” gör och tro att jag ska kopiera. Jag tappade bort mig själv lite i farten och det är en sådan enorm lättnad att jag nu hittat tillbaka till min kärna, min sanning och min övertygelse.

Så fick jag ett grymt tips om Catalina, colombiansk frilansande filmare som fattade grejen med nästa generation fair trade direkt. Jag har bara behövt följa hennes instruktioner och inte göra annat än ställa mig framför kameran när hon bett mig göra det. Så skönt att inte vara ensam och älskar den skapande processen.

Jag kom direkt från min retreat i djungeln till filmdagarna med Catalina och vi var i sån synkronicitet. Det är klart att jag gärna haft en investerare med gedigen erfarenhet från e-handel som jag kunnat ha som bollplank och lättare att ha bara en partner att kommunicera med och inte 500 stycken. Jag har inte stängt den dörren ännu, som om du känner någon med kapital och grym erfarenhet från e-handel, tipsa mig gärna. Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag tror på en kombo av en större investerare och crowdfunding. Eller vad tror du?

Håll gärna utkik efter crowdfunding kampanjen, kanske du också vill bli frukthandlare och bli delägare, och/eller hjälpa mig att sprida i ditt nätverk. Håll extra utkik i början av april! Inte första april.

Dela gärna vad du har för erfarenhet, tips och tankar kring Crowdfunding! Vill höra allt!

Kram! Nathalie