Kvinnorna bakom!

Vänner! Vem packar din torkade mango?

Nu ligger ett kort klipp uppe på YouTube kanalen där vi beskriver vad PICO egentligen handlar om, eller “Produced in Country of Origin”. 

Fördelen med att jobba med PICO är att det skapar arbetstillfällen för kvinnor. I Colombia är enligt senaste statistiken 50% av alla mammor ensamstående. Man kan fråga sig vart männen har tagit vägen. Jag kan bara spekulera. Jag gissar att många faktiskt dött i den interna konflikten och kvinnorna är änkor. Men det är dessvärre även så att många kvinnor lämnar sina män på grund av dysfunktionella relationer, våld i hemmet och män som har problem med alkoholen och är arbetslösa.

Vår lokale partner Fruandes i Colombia har ett program för ensamstående mammor. Det känns därför extra meningsfullt att vi förutom Direct Trade också har PICO som en viktig hörnsten i Nathalie’s. Det är nästa generation Fair Trade om du frågar mig. 

En av kvinnorna som jobbat längst hos min lokale partner heter Olga-Lucia. Hennes livshistoria är rätt vanlig i Colombia tyvärr. Se klippet här.

Jag vill alltid höra vad du tänker! Ta hand om dig och de dina, Nathalie (nathalie@nathaliesdirecttrade.se)