Lätt recept på Granskottssirap med Nathalie’s Panela

Vänner! Visst är det alldeles underbart i skogen just nu? Om du inte varit där på ett tag, skulle jag nästan vilja tvinga dig dit. Det är helt magiskt. Nu i Coronatider har vi fått för vana att gå ut titt som tätt och ta en promenad. Till och med min tonåring gillar det och är ofta den som tar initiativ. Så himla gulligt.

Jag tycker man ser hur det frodas och föds i naturen nästan från en dag till en annan. Jag älskar speciellt de små granskotten och häromdagen kom jag på att man säkert kan göra något av dem.

Så jag lag ut en fråga bland mina vänner och fick tips från Pirkko på Granskottssirap som tydligen sägs vara bra mot hosta och lugnande. Det måste vi prova! Det var så enkelt. Se hur man gör i videon. Du behöver bara tre saker:

– Större glasburk, och en tallrik att täcka med

– 1 liter granskott (går att frysa in också om du plockar mycket)

– 5-6 dl Nathalie’s Panela. Du kan köpa 3-pack till förmånligt pris här.

Berätta gärna om du testade och hur det gick. Jag vet ju inte ännu heller, för jag tänkte jag lägger ut receptet fort istället innan granskotten blir för stora.

Så här ser burken ut när den är klar. Då ska den stå i två veckor på solig plats och man rör om morgon och kväll.

Efter två veckor ska man sila sirapen. Dag 3, som är idag, ser min burk ut såhär, helt otroligt vad fort det går!