Mangoskola

Don Israel och ett av hans ca 2500 Keith mangoträd.

Vänner! Jag får ofta höra att vår torkade mango är så smakrik och söt och att den verkligen smakar mango. Ja, i våra blindtester har vi upptäckt samma sak. Här är en förklaring till varför den är så god:

  1. Först och främst odlas mangon ekologiskt och småskaligt och våra mangobönder får coaching av proffs. Råvaran är alltså av prima kvalitet.
  2. Vår mango är av en sort som heter Keith och är vanlig i Latinamerika. Den är sötare än den afrikanska mangon som är syrligare i smaken och inte lika trådig som t ex Tommy som vi tidigare gjort marmelad av. Därför är Keith lätt att skära och hantera för hand.
  3. Mangon skördas solmogen.
  4. Så här torkas och packas vår torkade mango. Mangon får en hög och jämn kvalitet tack vare den manuella processen och låg torkningstemperatur:

4. Sist men inte minst, är jag övertygad om att vår transparenta affärsmodell, korta kedja, Direct Trade priser till bönderna och att vi lämnar hela värdekedjan av våra slutprodukter i ursprungslandet också bidrar till smaken. Det sociala och miljömässiga ansvarstagandet finns i vårt företags DNA. Det känns på smaken. Om kärlek har en smak, kanske den faktiskt smakar precis som vår torkade mango.

Eller vad tror du? Kram 🙂 Nathalie