Matgeek testar Nathalie’s Panela

Som ni märkt har jag ny panela på lagret! För er som är nya, kan ni läsa mer här om “mitt bruna” från Colombia – 100% oraffinerat, oblekt och o-centrifugerat fullrörsocker, som bönderna framställer själva.

Vi har helt bytt ut vårt socker hemma till Panela och jag använder det i bakning och matlagning i första hand, men eftersom vi är halv-colombianer i familjen dricker vi såklart “Agua de Panela“. Det är en slags naturlig energidryck, med lågt GI som boostar energin som tusiken. Inte undra på att Colombianska cyklister som cyklar Tour de France och Giro de Italia ligger bland top fem, om de inte vinner. De dricker nämligen denna dryck, eller suger på en panela bit.

Jag är så tacksam för denna härlige kille – Johan – aka Matgeek som om och om igen lägger up osponsrade klipp där han rekommenderar mina produkter och arbetet jag gör med småskaligt jordbruk i Colombia.

Här kan du köpa enstaka påsar, eller köp 3-pack så får du rabatt. Om du lägger upp något i sociala medier, använd gärna #nathaliespanela så jag kan följa!

Stor kram! /Nathalie