Njut av torkad mango från ditt träd!

Gudföräldrar till mangoträd! Jag har goda nyheter. Nu ger era träd sin första rejäla skörd. Bönderna och jag tackar för din fantastiska insats. Tillsammans fick vi ihop 452 nya mangoträd till kooperativet i Tocaima, i Colombia i december 2015 efter ett bedrövligt torrt år när skördarna minskade med 60%. Bland faddrarna finns förutom flera av er som följt mig länge, min favis-supporter Matgeek,  Urban Deli och Riksbyggen.

På instagram kan ni kika på hashtag #mangoträd2015 och följa dessa fyra år som det tagit för träden att ge sin första frukt.

Genom åren har jag besökt träden lite från och till. Den fantastiska nyheten är att de är fler bönder nu som är medlemmar i kooperativet Acayama.

År 2015 var de 3 bönder som odlade totalt 26 hektar ekomango. Idag är de 8 bönder som odlar 65 hektar och ger 34 arbetare jobb (vissa deltid). Giovanni Porras (höger här på bilden) är agronomen bakom det här projektet. Han har jobbat nära bönderna och de har tripplat sin produktivitet, inte bara för att antal träd ökat, utan även för att de blivit duktigare på att bekämpa ohyra och andra kryp som kan förstöra mangobladen. Här kan du se ett klipp från när bönderna får eko-coaching.

Men prognosen är helt galen – 420 hektar ekologiska mangoodlingar år 2021. Så kära vänner – ät. Ät! och sprid bland era vänner så att även de upptäcker hur jädrans gott det är med torkad mango.

Den mangon vi har på lagret just nu innehåller mango från den här första skörden, men dessvärre har vi ännu ingen kool blockkedja där vi kan spåra exakt vilka påsar som innehåller mangofrukt från just ditt träd. Tills vi digitaliserar processen får ni hålla till godo med att er mango finns bland annan mango påsarna.

För att fira detta har jag tagit fram en Mango Mix låda, med 6 småpåsar och 4 stora för 400kr. Det är 15% rabatt och fraktfritt. Hoppas du gillar!

Annars har du 20% rabatt och fraktfritt som alltid när du köper Stora Mangolådan.

Här kan du se alla erbjudanden. Hoppas du hittar något som passar dig! 

Glöm inte att skriva en recension också i webbutiken. Det skulle betyda så mycket för mig och bönderna. När du köpt produkten och är inloggad, skrollar du ner på produktsidan och klickar på “recensioner”.

Stor kram och fortsätt att ta hand om dig och varandra, Nathalie