Om att välja ny partner

 

Nu kanske ni tror att jag menar välja ny livskamrat. 🙂 Nej jag menar affärspartner. Tihi…

Som jag delat tidigare befinner jag mig i en spännande process där jag söker nästa steg för Nathalie’s Direct Trade. Jag har under en längre tid sett att jag behöver ta nytt grepp och göra ganska radikala förändringar för att kunna fortsätta. Jag har därför tagit hjälp av personer jag litar på, med massa erfarenhet i mitt nätverk och min kloka mamma (pensionerad barnmorska) för att få klarhet. Jag har stannat upp, lyssnat inåt och sökt svar i bergen i Peru.

Vad får jag för svar då? Att jag inte ska ge upp och att jag är före min tid. Att nästa generation fair trade som jag tjatar om är helt rätt i tiden, med stor potential. OCH att jag inte ska sälja mig för lätt och värdera arbetat jag gjort får lågt. En potentiell ny partner sa: “Du och det du gör bottnar i något riktigt äkta och genuint och det är ytterst ovanligt”. Just det här var viktigt för mig att bli speglad i eftersom det har ett värde. Det är så lätt att bli hemmablind.

Men vad har det här med veckans tema Kärlek att göra? Jo, när jag har alla dessa möten och samtal med potentiella nya partners märker jag hur attans lätt det är för mig att glömma bort mig själv lik förbaskat. Jag är snabbt där och tänker på alla andra utom mig själv, glömmer bort mina gränser och vad min inre röst egentligen sagt under lång tid nu.

självkärlek mina vänner är mitt tema idag. Jag tror att jag hamnat i en svacka med min självkärlek. Det är klart att jag har en grundrespekt för mig som människa. Men nu pratar jag om den djupare sorten av kärleksådra som är på cellnivå, mer existentiell och inte svajar så lätt.

Jag tänkte att jag behöver en målbild för det här och letade fram fotot ovan från en period då jag var i djupare kontakt med självkärleken jag pratar om. Det här är från en av mina första resor till Colombia när jag började åka runt på landsbygden med min pappa och träffa olika bönder. Där fanns ett djupare kall och livsglädje i mig och för första gången i livet anpassade jag mig inte efter vad andra skulle säga eller tycka, utan jag gick min väg. Min sanning. Det var så befriande för mig, som varit expert på att anpassa mig efter omgivningens förväntningar och mina rädslor att inte passa in. Att göra business med småbönder blev därför lätt och med FLOW!

Men nu då? Nu när jag söker nya vägar och partners i Sverige, kan jag inte kopiera vägar som andra tagit eller förväntar sig att jag ska ta. Jag måste hitta min väg. Men herre gud vad svårt det är, speciellt när jag fick ett skambud förra veckan.

Det har blivit ännu viktigare nu än någonsin att tona in varje morgon på min inre kompassnål för att inte tappa mig själv på vägen. Men jag behöver ge självkärleken mycket mer näring, tid och utrymme. Hur gör du för att inte tappa bort dig själv och vara ankrad i kärleken och omtanken till dig själv? Blir nyfiken! 

Jag hoppas att jag snart kan berätta mer om vilket nästa steg är och med vilken affärspartners jag fortsätter resan. Jag kan bara säga att just nu har jag tre parallella spår, var och en väldigt olik den andra 🙂

Önskar dig en kärleksfull vecka för dig. Kramar Nathalie