“Det luktar ekologiskt”! – Rafael testar

Hej vänner! Har du barn där hemma som drömmer om att bli youtubers? Jag har ju så himla svårt för hela grejen, speciellt för att fokus är alldeles för mycket på “me, myself and I”. Nutidens folksjukdom. Jag är inte bättre på något sätt. Men jag försöker så gott jag kan att ha en intention varje gång jag lägger upp något i sociala medier, som inte har med mig att göra. Inte helt enkelt alla gånger. Men på bilden här ovanför ser du min favis agronom German Betancourt, tillsammans med en av våra ananas bönder – Doña Elfa. Här har hon fått lite eko-coaching och det är så härligt att se deras teamwork. Att få köpa hennes ananas är ett sådant stort privilegium.

Nåväl. Rafael tjatade sönder min hjärna om att han vill bli youtuber, så jag gav honom tillåtelse att spela in en video för Nathalie’s Direct Trade. Här testar Rafael doña Elfas och ASOAGRONORCAS torkade eko ananas. Den odlas i Santander de Quilichao, en stad med våldsam historia, i närheten av Cali.

Älskade unge! Älskar barns spontana och öppna sinne. “Det luktar ekologiskt”, tycker Rafael. Inte för att han är min son såklart, men jag tycker han gör det här testet väldigt bra. Vad tycker du? Om ett barn kan komma ihåg utantill det som gör våra bönders torkade frukter unika, så kan väl vem som helst? Direct Trade utan onödiga mellanhänder ger bönderna efterlängtad lönsamhet (32% netto marginal har ananas bönderna). Vi skapar även arbetstillfällen till främst ensamstående mammor, eftersom ananasen torkas OCH packas i ursprungslandet (Colombia). Det är alltså ingen bulkvara det här.

Nathalies lättorkade ekologiska ananas 35g

Jag har sagt det förut till er som är mangomonster och fans av Nathalie’s torkade mango; prova även torkad ananas. Den är makalöst god.

Det är perfekt att bunkra upp hemma med en hel låda, med 24st småpåsar (á 35g) hemma, och slänga med i barnens ryggsäck, eller din egen väska när du är på språng. (Fast jag önskar egentligen att du aldrig var på språng utan att du hade ett bra och mänskligt tempo för dig. Men det är ett annat framtida blogginlägg).

När du köper en hel låda får du 4 kr rabatt per påse (24kr/st istället för 29 kr/st) och fraktfritt såklart.

Vi tror ibland att våra val inte spelar så stor roll. Men det gör det visst! Även i det lilla sänder vi ut goda intentioner och det sprider bra ringar i det virtuella vattnet. Vi kallar det för att #hjälpnjuta – Du hjälper och njuter på samma gång. Vi är övertygade om att det är framtidens melodi.

Välkommen att kika runt i min shop och beställa! Stor kram, Nathalie