Så här skördas mangofrukt

Skördepinne!

Ett hästjobb. Eller jag menar mangojobb.

Det är riktigt tungt och fysiskt krävande att skörda mango. Här ser ni en av våra mangobönder Don Roiman i full färd att ta ner solmogna mangofrukter med sin skördestav. I över 35 graders värme.Han går nära en marathon på ett par dagar under skördetiden, eftersom han går från träd till träd på en yta på nära 10 hektar och tar bara ner de mangofrukter som är mest solmogna just för dagen. I brant terräng dessutom.På ett enda mangoträd kan det finnas frukter som skördas vid olika tidpunkter, under 1-2 månader.Sen jag blev matentreprenör och frukthandlare har jag blivit mer medveten om varje steg i matkedjan. Förut har jag tagit så mycket för givet. Jag är nog inte ensam om det. Så som att någon måste döda kycklingen jag ska äta. Eller att någon tar hand om getterna som ger mjölken till min getost. Man köper sin torkade mango, äter den och sen var det klart. Jag hade aldrig haft en tanke på att någon jobbar sex dagar i veckan med att skörda den, i stekhet sol, och med risk för Zikavirus, för att just jag ska kunna njuta av torkad mango. Så håll till godo detta videoklipp för att få en känsla för det fysiskt krävande jobbet som våra bönder gör för att vi ska kunna hjälpnjuta.Se videoklippet här:Och här kan du klicka hem dina mangopåsar direkt, eller varför inte göra en bra deal och köp en hel låda. Kom ihåg att njuta långsamt… Kram, Nath. Spara