Snart smäller det!

Det känns så overkligt! Vi är snart redo att lansera CrowdFunding kampanjen jag jobbat med i så många månader. Jag har sett första versionen av filmen och det gör det hela lite mer verkligt. Den blir jättebra och hoppas ni också kommer att gilla den. Här kan du läsa mer om mina tankar inför CrowdFunding kampanjen.

Jag har inte satt något datum för lanseringen ännu, men under maj månad gissar jag. Coronapandemin kom mitt i alltihopa och jag behövde ta en vecka i taget. Den spontana tanken var att avvakta tills pandemin är över. Men det är viktigare än någonsin att hålla mig till min ursprungliga plan. Både för böndernas skull, som står redo att skala upp med en massa frukt, men även för skiftet i strategin jag planerat för så länge och som jag behöver kapital för att kunna genomföra.

Jag tror till och med att timingen inte kunde varit bättre egentligen, trots att jag kan känna en global sorg över allt som händer just nu, alla sjuka och de som lämnar oss för tidigt och under omänskliga förhållanden.

Men the show must go on.

Att söka kapital, är en väldigt speciell resa. Vad är det som gör att någon är riktigt duktig på att hitta finansiering och investerare?

Jag kan bli riktigt chockad över varumärken (ska inte nämna några här) som på en runda kan ta in 40 MSEK för att bränna allt på marknadsföring för en livsmedelsprodukt som i sig inte har något som helst innovativt av verkligt värde.

Min första lärdom är att det tar MYCKET TID. Mer än man kan tänka sig.

Sen är NÄTVERKET otroligt viktigt. Visst, har du en riktigt grym affärsidé och lyckas sälja in den, så kan du lyckas ändå. Men, nätverket är mycket viktigare än jag trodde. Vissa dörrar har öppnat sig lätt, tack vare att någon kopplat ihop mig med den personen. Ovärderligt!

Vilken relation du har till pengar är också viktigt. Många skäms för att prata om pengar. Det är lite tabu över det hela. Sådant blir så tydligt och kommer upp på ytan.

Har du ett “bristtänkande” eller kan du se på pengar med “abudance”? Är du värd en påse pengar? Vilken självbild har du? Jag är uppvuxen med en finsk mamma som är uppfostrad i östra Finland under efterkrigstiden och pengar var något man snålade med och absolut inte lånade av någon. Bara i absoluta undantagsfall. Detta har präglat mig mer än jag trodde.

Jag vill så gärna göra vad du tänker om detta och om du har några bra tips till mig nu när jag snart ska lansera min CrowdFunding kampanj. Skriv här nedan. Håll utkik efter #nathaliescrowd om du vill följa.

Längre fram får jag skriva att nytt blogginlägg med mina tankar och tips om temat att “söka pengar” för att förverkliga din dröm. Just nu är jag fortfarande mitt i det och behöver rejält med distans för att kunna säga något riktigt vettigt känner jag. 

Tills dess, fortsätt ta hand om er och varandra och följ alla rekommendationer. Hjälp mig att tömma lagret – framför allt har jag mycket mango inne just nu (lång hållbarhet, november 2020).

Kram, Nathalie