2,5 gånger mer mango jämfört med färsk!

Det är fortfarande ganska ovanligt att hitta ekologisk färsk mango i dagligvaruhandeln. I min Coop butik i Sundbypark hittade jag den här igår. För 35 kr/st får du en stenhård mango från Brasilien. Den är skördad omogen och när den väl är hyfsat mjuk att äta, smakar den väl ok, men långt ifrån solmogen färsk mango.

Jag undrar om det kommer en dag när vi inte längre kan hålla på och transportera färska exotiska frukter och tex avokado tvärs över haven eller med flyg för den delen. 75-80% av frukt är ju vatten. Tänk vad mycket vatten vi transporterar över haven. Rätt galet. Vad tror du?

Jag har ett väldigt bra alternativ som är klimatsmartare: I en 130g påse av min torkade mango, som du ser på bilden nedan, får du 5 st. ekologiska SOLMOGNA mangofrukter á 330g/st för 69kr/påsen. Yes, det är sant! Motsvarar 1,65 kg färsk mango!

Du får alltså 2,5 gånger mer mango, för samma kilopris, som smakar mycket mer, där vi lämnat vattnet i ursprungslandet Colombia, där frukten torkas och packas färdigt.

Du kan använda min torkade mango i matlagning, till dina smoothies, till din granola, cevishe eller till att baka. Du lägger bara frukten i blöt över natten, eller i 30 minuter, så blir den mjuk igen och den går att mixa eller hacka över en sallad.

Här kan du köpa enstaka påsar av min torkade mango. Eller bunkra upp hemma med Stora Mangolådan som du får bra rabatt på och fraktfritt.

Dela gärna i sociala medier hur du använder min torkade mango. Jag vill gärna se! Tagga gärna med #nathaliesmango och min sida på Insta@nathsdirecttrade

KRAM!