Torkad mango godis

Torkad mango i stora lass! Nu har vi fullt på lagret igen av färskaste mangon från senaste skörden. Jag lanserade våra bönders mango exakt för sju år sedan på Nordic Organic Food Fair. Blir nostalgisk när jag tänker på det och hittade denna bild från vår fina monter!

Då fanns i princip bara Urtekrams torkade mango på marknaden. BioFood hade en torkad mango från Burkina Faso i perioder, men den tog ibland slut hörde jag av återförsäljare.

Nu, sju år senare är hyllan i dagligvaruhandeln med torkad frukt nästan två meter lång. Trots att just min mango inte finns i dessa hyllor, vet jag att produktutvecklarna på både ICA och Coop suttit och vridit och vänt på mina förpackningar på sina workshops. Såg nu att även Coop lanserat två olika torkade mangon – en under Änglamark och en vanlig icke-eko som har sulfiter tillsatt. Det är roligt att ha kunnat inspirera dem såklart.

Hur som haver, är Nathalies lättorkade eko mango den enda från Latinamerika och av sorten Kieth, som är söt och smakrik. De andra varumärkenas torkade mango är till 90% från Burkina Faso och packas industriellt i Holland, Danmark eller här i Sverige.

I nästa generation fair trade går 20-25% av priset du betalar tillbaka till lokala jordbrukare, kvinnor i fabriken och entreprenörer. Tack att du är med mig och gör skillnad för dem! Klicka hem din frukt direkt här. Kram!