Nyhet! Mixlådan med torkad mango & ananas är här.

Tack ni som skriver till mig när ni har idéer och önskemål! Tack vare er blev den här mix-lådan till: 12-pack av mango och ananas (35g). Era favoriter alla tider!

Du får 6 st. av vardera frukt och 10% rabatt som motsvarar 2,90 kr per påse (dvs 38,40kr totalt). Hoppas du gillar!

Nathalies lättorkade ekologiska mango 35g
Nathalies lättorkade ekologiska mango 35g

”Sveriges bästa mango”, har jag hört flera gånger. Min kompis Carro Tallving som drev butiken 8T8 i Stockholm utbrast:

“Den är så god att man blir förbannad!”

Det här mangon är söt och smakrik. Det är en sort som heter “Keith” och är vanlig i Sydamerika. Mangon är rik på speciellt vitamin A, men även vitamin C och fibrer. Den är kanske en av världens mest älskade frukter och jag har hört att det finns över 300 olika sorter. I Colombia rekommenderar man mango till gravida för det motverkar sura uppstötningar. Mycket återstår att forska kring denna smarriga gåva från Moder Jord.

Nathalies lättorkade ekologiska ananas 35g

Du behöver inte äta godis mer när du väl smakat. Du kommer att märka hur vår metod att torka frukten lätt tar frukten till en ny nivå. De är lite fuktigare, mjukare och SÅ mycket mumsigare. I Colombia äter man ananas, så som vi äter plommon om vi behöver få igång magen. Den är mycket fiberrik och min farmor Alicia som hade problem med njursten åt den dagligen. Men jag vet inte, även här återstår en hel del att forska kring.

Bönderna i kooperativet Asoagronorca i norra Cauca, kämpade i flera år för att ställa om sitt jordbruk till ekologiska odlingar. De är riktiga ekohjältar. Odling av just ananas är kanske en av de största miljöbovarna efter banan. Ananasen besprutas bland annat med bekämpningsmedlet parakvat, som är förbjudet inom EU och mycket skadligt för människorna som jobbar med den. Så se upp med att köpa färsk ananas om den inte är ekologiskt certifierad.

När handel är bättre än bistånd på riktig. Min mango är 100% PICO – Produced in Country of Origin. Ensamstående mammor i Colombia, torkar och packar min frukt manuellt. Vi lämnar hela värdekedjan fram till färdig produkt i ursprungslandet. Det är vi ensamma om.

Du hjälper människorna bakom produkterna, samtidigts som du njuter. Vi kallar det för #hjälpnjuta

Hoppas du gillar nya mixlådan! Fortsätt ta hand om dig och varandra. Kram Nathalie