Vitaminboosta med torkad mango

Det jag kan erbjuda i dessa tider är solmogen lättorkad ekologisk exotisk frukt. Det här är som specialkaffe fast för frukt – Specialfrukt kan vi kalla det. Direkt från småskaligt ekojordbruk, utan onödiga mellanhänder. Frukten är fullsmockad med smak och vitaminer som du  kan boosta din kropp med. Någon sa “Det smakar sol”.

Mangon är speciellt rik på:

  • Vitamin A (bra för synen)
  • Fenoler (verkar antiinflamatoriskt)
  • Fibrer (sänker kolesterol)
  • Enzymer som smälter maten bättre
Our mangofarmers Don Roiman and Don Israel in Tocaima.

I Stora Mangolådan får du hela 25 kg solmogen supersmarrig färsk ekologisk mango direkt från våra mangobönder Don Israel och Don Royman i Tocaima, Colombia.

De får ca 24% nettomarginal på sin eko mango, jämfört med om de sålt på den lokala marknaden, där priset på just mango rör sig värre än en berg- och dalbana.

Det är 15 stora 130g påsar i Stora Mangolådan, där du får 10kr rabatt per påse – alltså du betalar 59kr/påse istället för 69kr/påse som är ordinarie pris. Fraktfritt såklart.

Ät den istället för godis, eller strimla över en sallad eller ha i din granola. Men mitt bästa tips är nog ändå att använda den i dina smoothies.

Det är mycket vi inte kan kontrollera i dessa tider och för många är det en stor stressfaktor. Samtidigt kanske det är en bra möjlighet för oss att lära oss att vi inte kan kontrollera allt och att det finns saker så som virus, som vi bara måste acceptera är krafter utanför vår makt och försöka fokusera på det som är rimligt att vi kan påverka istället.

Det är inte bara vad du äter som påverkar din hälsa och immunförsvar såklart. Det är även viktigt med bra sömn och träning och även våra relationer och kärlek påverkar hur vi mår. Men nu vet du mer om hur just mango kan bidra till att boosta dig och din kropp.

Ta hand om dig och de dina!

Torkad mango
Torkad mango